Paylaş

Articulate 360 ile E-Öğrenme: Başlangıçtan İleri Düzeye 4 Seviye

E-öğrenme veya eğitim alanında çalışan bir profesyonelseniz, muhtemelen “E-Öğrenme Seviyeleri” hakkında bilgiye sahipsinizdir. Ancak bu seviyeler ne ifade ediyor? 

Örneğin, bir e-öğrenme eğitiminizi yönetiyorsanız, içerikleri katılımcıların eğitim seviyelerine göre düzenlemeniz gerekir çünkü her katılımcının anlama becerisi ve bilgi kapasitesine bağlı olarak eğitim seviyelerinin aynı olması beklenemez. Bu yüzden e-öğrenme sektöründe, projelerinizi, eğitim içeriklerinizi planlarken dikkate almanız gereken genel olarak kabul edilen dört e-öğrenme seviyesi bulunmaktadır. Bu seviyeler, projenizin öğrenme deneyimini, maliyetini ve geliştirme süresini etkileyebilir.

Bugün, bu dört seviyeye genel bir bakış sunacağız. Her seviyenin temel özelliklerini anladıktan sonra, e-öğrenme projelerinizi daha etkili bir şekilde yönetmeniz mümkün.

Seviye 1: Pasif Etkileşim

Bu seviye eğitimler e-öğrenmenin, katılımcı için sadece bilgi tükettiği pasif bir deneyimdir. Bu aşamada, katılımcılar genellikle içerikte ‘’ileri’’ düğmesine tıklayarak içerikleri okur ve ilerlerler. Bu tür eğitimler, genellikle sadece metin ve resimler içerirler ve çok az veya hiç multimedya öğe içermezler. Ayrıca, Seviye 1 eğitimlerinde sınavlar genellikle basit çoktan seçmeli veya doğru-yanlış sorulardan oluşur. Seviye 1 e-öğrenme basit olsa da ilk aşamada basit kuralları veya prosedürleri ele almak için hızlı bir yol olarak kullanılabilir.

Seviye 1 içeriklerin neye benzediğini daha iyi anlamak için içerik örneği:

Seviye 2: Sınırlı Etkileşim

Seviye 2 e-öğrenme içerikleri, katılımcılara daha zengin bir öğrenme deneyimi sunmak için multimedyaları içermeye başlar. Bu aşamada, eğitim materyalleri ses, bazı video öğeleri, temel animasyonlar ve birkaç basit geçiş gibi görsel ve işitsel bileşenlerle zenginleştirilebilir. Ayrıca, bu seviyedeki eğitimler genellikle anlatımla birlikte tıklanabilir gösterimler gibi etkileşimli öğrenme araçlarını da içerirler. Seviye 2 sınavları ise katılımcılara sürükle-bırak etkileşimleri ve eşleştirme etkinliklerini içerecek şekilde gelişir.

Çok fazla geliştirme süresi olmadan daha zengin bir öğrenme deneyimi ile güzel bir orta yol arıyorsanız, seviye 2 e-öğrenme muhtemelen iyi bir seçimdir. 

İşte bazı 2. seviye içerik örnekleri:

Seviye 3: Karmaşık Etkileşim

Seviye 3 e-öğrenme eğitimlerinde etkileşimler daha da karmaşık hale gelir. Bu seviyede, kapsamlı ses, video, geçişler, animasyonlar ve daha fazlası dahil edilebilir. Sınav, katılımcıların birden fazla yolu ve geri bildirim seviyesini keşfetmelerine olanak tanıyan geniş, senaryo tabanlı sorular içerebilir.

Seviye 3 e-öğrenme, katılımcılarınıza daha karmaşık beceriler öğretmek istiyorsanız, örneğin hasta bakımı konusunda yeni hemşireler için bir eğitim oluşturuyorsanız, genellikle iyi bir seçimdir.

İşte bazı 3. seviye e-öğrenme örnekleri:

Seviye 4: Yoğun Etkileşim

Seviye 4 e-öğrenme, seviye 1, 2 ve 3’teki tüm bileşenlerin yanı sıra oyunlaştırma veya simülasyon kullanır. Bu eğitimler 360° görüntüler, oyunlar veya karmaşık oyunlaştırma, senaryolar, avatarlar veya etkileşimli videolar içerebilir. Bu seviye diğer e-öğrenme seviyelerine göre daha sürükleyicidir. Katılımcılar eğitimle etkileşime girdikçe seçimleri hakkında geri bildirim alırlar. Bazı durumlarda, seçimleri bir sonraki sunulacak içeriği bile etkileyebilir.

Bu, 4. seviye e-öğrenmeyi gerçek zamanlı karar verme becerilerini geliştirmesi gereken katılımcılar için mükemmel hale getirir. Bu eğitim içeriklerinin geliştirilmesi çok uzun süreleri alsa da, katılımcı deneyimi bu çabaya değer.

Birkaç örneğe göz atın:

Eğitim içeriklerini oluştururken katılımcıların eğitim seviyelerini tam olarak anlamak, eğitim programlarını geliştirirken büyük bir avantaj sağlayacaktır. Bu yaklaşım, eğitim materyallerini daha etkili hale getirerek, katılımcıların öğrenme deneyimlerini zenginleştirecektir. Aynı zamanda, öğrenilen bilgilerin daha kalıcı bir şekilde anlaşılmasına ve uygulanmasına da olanak tanır.

Katılımcıların eğitim seviyelerini dikkate alarak hazırlanan eğitim içerikleri, onlara kişiselleştirilmiş bir öğrenme deneyimi sunar. Bu, katılımcıların kendilerini daha fazla motive hissetmelerine ve öğrenme sürecine daha fazla katılım sağlamalarına yardımcı olur. Eğitim materyalleri, temel bilgilere sahip olanlarla daha ileri seviyede bilgilere ihtiyaç duyanları ayırt ederek, herkesin ihtiyaçlarına uygun bir öğrenme deneyimi sunar.

Siz de hemen Articulate 360 ile tanışıp, katılımcılarınızın seviyelerine uygun e-öğrenme içerikleri oluşturabilirsiniz. 

Daha fazla bilgi için bizimle iletişime geçin!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir