Vyond ile video oluştururken kullanacağınız metinleri ChatGPT ile üreterek büyük zaman tasarrufu sağlayabilirsiniz. Ancak ChatGPT’nin size sunduğu ilk taslak genellikle istediğiniz mükemmel sonucu vermeyecek.
Tabi ki bu ilk taslağı geliştirmenin bazı yolları var. Haydi hep birlikte hayatınızı kolaylaştıracak bu ipuçlarına göz atalım.
Önce birkaç deneme ile başlayın
Senaryonun kendisini düzenlemeye başlamadan önce, ChatGPT’de yazdığınız istem cümlesini özelleştirin ve daha sonra birkaç yanıt daha oluşturmayı deneyin. Çıkan sonuçlara göre daha fazla ayrıntı ekleyin, cümlelerdeki hitabı değiştirin ve aklınızdaki yapıyı netleştirin. Ardından en beğendiğiniz versiyonu kullanın.
Karakterleri ayırt edin
Senaryonuzda birbiriyle etkileşim halinde olan birkaç karakter varsa, onlara izleyicinin duygusal olarak tepki vereceği ayırt edici özellikler veya diyaloglar ekleyin. İzleyiciler için hikayeler çok önemli ve anlamlıdır. Ve iyi hikayeler, ne kadar küçük olursa olsun, belirgin, anlaşılabilir karakterlere ve dialoglara ihtiyaç duyar.
Görsel açıklamaları iyileştirin
ChatGPT’nin video senaryolarında sunduğu görsel açıklamalar genel veya anlamsız kalabilir.(Bu noktada ChatGPT prodüksiyon tasarımcısından çok daha iyi bir senaryo yazarıdır.) Videolarınız için seçtiğiniz ekran üstü metin ve görüntüler, ana metin veya diyaloglar kadar önemlidir. Bu nedenle sıra dışı ve ilgi çekici, metniniz ve diyaloglarınızla uyumlu görüntüler bulmaya çalışın.
Tekrarlayan veya gereksiz unsurları kaldırın
ChatGPT bazen aynı şeyi farklı şekillerde söyler ve gereksiz kelimeler ekler. Bu tür durumlara dikkat edin ve bunları metninizden kaldırın.
Uzunluk, hız ve geçişler konusunda stratejik davranın
Videolarınızın gereksiz yere uzamasını istemezsiniz değil mi? O halde kendinize şu soruları sorun:
Her sahne veya diyalog satırı bir amaca hizmet ediyor mu yoksa bazıları sadece vitrin süsü mü?
Bir bölümden diğerine atlamak için daha ilginç yollar var mı?
Bir sahneye daha hızlı girebilir miydiniz?
Anlatmak istedikleriniz için 3 dakikalık video yerine birkaç dakika yeterli olur muydu?
Bu soruları en doğru şekilde yanıtlayarak, metninizin hız ve geçişlerini ayarlayın.
Çelişkilere dikkat edin
ChatGPT’nin oluşturduğu bir senaryo örneği,
Diyalog – ‘’Ofisimiz her zaman meşguldür.”
Kullanılan görsel – sessiz bir ofis görüntüsü
Bu tür çelişkilere karşı dikkatli olun.
Dili kontrol edin ve iyileştirin
ChatGPT çıktısı bazen klişe gelebilir. Metninizin çok fazla anahtar kelime veya aşırı kullanılan ifadeler içerdiğini fark ederseniz, metninizi buna göre ayarlamalısınız.
Sizlere verdiğimiz bu bilgileri artık Vyond içeriklerinizi ChatGPT kullanarak rahatça oluşturabilirsiniz.
ETGİ Grup, Vyond Türkiye eğitim, satış ve destek hizmetlerini sunar. Detaylı bilgi için: www.etgigrup.com