Paylaş

Zoom Whiteboard’u Efektif Kullanabilmeniz İçin İpuçları

Öğrenme ortamları değiştikçe eğitmenlerin sınıfta kullandıkları araçlar da değişiyor. Eğitmenler derslerini etkili ve görsel olarak ilgi çekici hale getirmek için sürekli yeni yollar benimsiyorlar.

Zoom platformunda doğrudan yerleşik olarak bulunan yeni görsel işbirliği çözümümüz Zoom Whiteboard, eğitimcilere fikirlerini paylaşmalarına, kavramları görselleştirmelerine ve kullanıcıların/öğrencilerin sorunları çözmek için birlikte çalışmalarına olanak tanıyan sanal bir beyaz tahta sunuyor.

Bu blog yazımızda Zoom Whiteboard’un nasıl çalıştığı hakkında bilgiler ve Zoom Whiteboard’u derslerinize nasıl entegre edebileceğinize dair bazı ipuçları paylaşacağız.

Zoom Whiteboard

Zoom Whiteboard’un Özellikleri Neler?

Zoom Whiteboard’u hem senkron hem de asenkron etkileşim için kullanabilirsiniz. Whiteboard’u sanal veya hibrit sınıfta kullanmak için Zoom oturumunuzda veya oturumu başlatmadan doğrudan Zoom masaüstü istemcisinden açabilirsiniz.

Whiteboard harika bir eğitim aracıdır, istediğiniz her şeyi sığdırabileceğiniz sonsuz alana sahip bir tuval gibidir, bu nedenle basit bir beyaz tahtadan çok daha fazlasını sunar. Whiteboard’un neler sunduğuna bakalım: 

  • Farklı renk ve boyutlarda metin, çizim, yapışkan notlar, şekiller, resimler ve yorumlar ekleyebilme
  • Yukarıdaki metin, çizim ve şekillerle doldurulmuş Whiteboard’u kaydedip diğer kullanıcılarla paylaşabilme ve onlara beyaz tahtayı görüntüleme, yorum yapma veya düzenleme izni verebilme
  • Whiteboard’a olan erişimi kontrol etmek için tahtayı kilitleyip kilidini açabilme 
  • Hesabınızla bağlantılı Zoom oturumlarında kaydedilen Whiteboard’lara oturumlara katılmasanız bile erişebilme 
  • Dizüstü bilgisayar, tablet veya Zoom Rooms özellikli dijital Whiteboard gibi cihazlarda kullanabilme

Öğretme ve Öğrenme

Whiteboard geleneksel sınıf ortamının ötesinde öğretme ve öğrenme deneyimleri için sonsuz fırsatlar sunar. Aşağıda Whiteboard’u diğer kullanıcılarla birlikte kullanıp yaratıcılığınızı konuşturabilmeniz için birkaç tavsiyede bulunalım:

  • Hibrit Öğretim: Kullanıcılara Whiteboard aracılığıyla bir kavram gösterin veya Whiteboard’a çevrimiçi ve yüz yüze oturumdaki katılımcıların kolayca görebileceği notlar yazın. Katılımcıları kendi fikirlerini de eklemeleri için teşvik edin.
  • Derse Hazırlık: Dersinize önceden hazırlanmak için yaklaşan Zoom oturumundan önce yeni bir Whiteboard oluşturun. Dersinizi Whiteboard etrafında şekillendirin, kullanıcıların yorum yapmasını istediğiniz resimler veya metinler ekleyin. Ders başladığında kaydettiğiniz Whiteboard’u derste gösterin ve kullanıcılarla etkileşime başlayın.
  • Çalışma Kılavuzları: Önemli notlar, işlemler, denklemler veya bilgiler için ayrı bir Whiteboard tutun. İsterseniz Whiteboard’a katkıda bulunmaları için kullanıcılara düzenleme erişimi vererek ortak çalışmaya dayalı bir Whiteboard oluşturabilirsiniz. 
  • Ev Ödevleri: Derste oluşturduğunuz Whiteboard’u kullanıcılarla paylaşın. Kullanıcılar tahtadaki bilgileri kullanarak panoyu kendilerine göre yeniden oluşturabilir ve ev ödevi olarak kendi yorum veya fikirlerini ekleyebilirler. Daha sonra not vermek için kişisel Whiteboardlarını sizinle paylaşabilirler.

İşbirlikçi Planlama ve Beyin Fırtınası

Whiteboard çözümümüz, yaratıcılığınızı konuşturabilmeniz ve fikirlerinizi şekillendirirken başkalarıyla paylaşabilmenize olanak tanır. Whiteboard’u daha iyi planlama için kullanabilmeniz ve işbirliğinize daha iyi entegre edebilmeniz için birkaç ipucu verelim:

  • Beyin Fırtınası ve Düşünme: Ders fikirlerini ve tartışma konularını takip etmek için kişisel Whiteboardlarınızı oluşturun. 
  • Eğitim Toplantıları: Eğitim toplantıları sırasında not almaya, önerileri kaydetmeye ve hedef öğelerini takip etmeye yardımcı olması için Whiteboard kullanın. Toplantı notlarını oturumdan sonra herkesle paylaşın ve öğretim üyelerini geri bildirim vermeye ve yorum yapmaya teşvik edin.
  • Planlama Oturumları: Müfredat fikirleri, özel projeler ve saha gezileri hakkında beyin fırtınası yapmak için Zoom aracılığıyla ekip arkadaşlarınızı bir araya getirin. Ortaya çıkan fikirleri not almak için yapışkan notlar kullanın ve temaya veya konuya göre gruplandırmak için notları Whiteboard’da farklı konumlara taşıyın. 

Zoom Whiteboard

Mesleki Gelişim ve Atölye Çalışmaları

Zoom Whiteboard sanal mesleki gelişim veya eğitim fırsatları da sunar. Mesleki gelişim veya eğitim için Whiteboard’u şu alanlarda kullanabilirsiniz: 

  • İnteraktif Tartışmalar: Atölye liderleri veya eğitmenleri, katılımcılara ilgi çekici, etkileşimli bir deneyim sunmak için açıklama ekleyebilecekleri veya yorum yapabilecekleri basit görsel diyagramlar oluşturabilir. 
  • Atölye Kaynakları: Yönetici ayarlarına bağlı olarak, Whiteboardlar PDF veya PNG olarak dışa aktarılabilir ve kullanıcılara kaynak olarak e-postayla gönderilebilir.

Daha İyi Öğrenme Deneyimi

Hepsi bir arada Zoom Rooms for Touch gibi Zoom ile entegre olan dijital Whiteboardlar, tek dokunuşla Whiteboard açmanıza veya Zoom oturumu başlatmanıza olanak tanır.

Bu, eğitimcilerin Zoom Whiteboard’u sınıf deneyimlerine dahil etmelerini daha da kolaylaştırır. 

Etkileşimli akıllı tahta ürünleri, geleneksel kara tahta veya analog beyaz tahtayı üzerine yazabileceğiniz, çizebileceğiniz veya açıklama ekleyebileceğiniz dijital bir ekrana dönüştürür. Öğrenciler sınıfta da olsalar, derse uzaktan da bağlanıyor olsalar tahtayı kolaylıkla görebilirler. 

Zoom Whiteboard’u Sınıfınızda Kullanmaya Başlayın

Zoom Whiteboard, tüm Zoom hesaplarında ücretsiz olarak bulunur. İlk Whiteboard’unuzu nasıl oluşturacağınızı ve paylaşacağınızı öğrenmek için kullanıcı kılavuzuna göz atarak ve ders vermenin, planlamanın, beyin fırtınası yapmanın ve kullanıcı ve meslektaşlarınızla işbirliği yapmanın yeni yollarını keşfetmeye başlayabilirsiniz.

Etgi Grup, Zoom Türkiye yetkili satış, eğitim ve destek merkezidir. Detaylı bilgi için bu adresi ziyaret edebilir ve bize ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir